Behandlingar

Örtterapi/phytoterapi

 

 

Som örtterapeut använder jag mig av växternas inneboende kraft och verkan. När det råder obalans i något organ behöver kroppen stöd till att läka sig själv. Örterna vårdar och stödjer det friska i kroppen och balanserar det som är i obalans.

 

Speciella växter är verksamma på olika organs funktioner och gör verkan där det behövs. Örterna är i regel adoptogena, dvs. de är verksamma på organens funktion beroende på organens tillstånd eller behov. Örterna gör verkan där och om det behövs!

Som örtterapeut använder jag mig av växternas inneboende kraft och verkan.

Örtmedicins grundsatser är:

Örternas olika beståndsdelar samverkar för att stimulera den naturliga läkningsprocessen, dvs. hela växten är bättre än ett isolerat ämne

Behandla hela människan, ej bara symptomen

Utföra minsta möjliga behandling

Örter

 

Koppningsmassage

30 min 400 kr

Koppningsmassage är en form av immunförsvarsstärkande bindvävsmassage, som är utrensande av slaggprodukter pga uppmjukning av bindväven.

Koppningsmassage

Ett undertryck bildas genom att en gummikoppa suger upp huden och bindväven, därefter masseras området som ska behandlas med koppan. Koppan kan också få sitta en stund på t.ex en muskelknuta eller tennisarmbåge.

Koppningsmassage är djupgående. Cirkulationen ökar av blodet och kroppens vätskor som underlättar rensningsprocessen från virus, bakterier, och toxiska medel. Vita och röda blodkroppar strömmar till där koppan satts, detta uppfattar kroppen som främmande påverkan och en läkande verkan uppstår.

Områden som är bra att behandla:

Muskelknutor, ledvärk, tennisarmbåge, muskelspänning, förstoppning, allmän utrensning, bindvävsbehandling för att öka elasticiteten, ärr, celluliter.

Koppningsmassage av ansikte

Ökar syratillförsel, vitalisering av huden, uppstramning av huden, minskar svullnader, huden renas.

 

 

Klassisk Svensk Massage och massageterapi med muskeltöjning och muskelavslappning

30 min 400 kr / 60 min 750 kr

En djupgående behandling där jag arbetar med olika grepp, strykningar, knådning och töjning.

Muskeltöjning används där det finns muskeldysfunktioner eller andra besvär.

 

Effekter vid massage och muskeltöjning:

  • Spänningar och triggerpunkter i muskeln släpper.
  • Förkortade muskler får ökat rörelseomfång
  • Rörlighet över led förbättras
  • Bindväven i och runt muskeln töjs
  • Ökad lymf- och blodcirkulation
  • Minskad muskelsmärta

Bra vid :

Träningsvärk, muskelknutor, uttröttade muskler, muskelspänning, reumatiska besvär, ichiasbesvär och allmän behandling

 

Zonterapi / Reflexiologi

60 min 750 kr

En behandling som sätter igång kroppens självläkningssystem.

Genom kroppens signalsystem är varje cell, varje organ förbundet till reflexzoner på och under fötterna. Just i fötterna där blodet ska ta sig hela vägen upp igen blir det lätt ansamlingar av slaggprodukter. Det bildas då kristallationer som hindrar energiflödet och förhindrar därmed normal funktion och energi till organen.

 

Genom att massera och trycka på reflexzonerna löser man blockeringar och energin kan åter flöda.

Kroppen kan och vill läka sig själv om man tar bort det som är till hinders!

Zonterapi vitaliserar och återställer hela kroppens cellsystem. Hjälper till vid återhämtning av hälsan, eller skada. Förebygger sjukdom. Skapar balans i kroppens system.

Bra vid energibrist, stress, allergi, dåliga blodvärden, olika matsmältningsbesvär, klimakteriebesvär, dålig cirkulation, återkommande infektioner, sömnbrist, oro.

Fotmassage
   

 

Nbe - Nannic beautyfying energy

60 min 850kr / 90 min 1125kr

En säker och väldigt behaglig behandling som är gynnsam för hela kroppens egna biologiska system. Radiofrekvens energi omvandlas till värme genom mikrocirkulation som ökar energi till cellerna. En ökad produktion av kollagen och elasticitet sker.
Syre, näringstillförsel och ämnesomsättningsystemet triggas igång. Lymfan börjar röra på sig och vävnaden detoxifieras - lymfdränage!
Massage med Nbe växelvis med manuell massage mjukar effektivt och snabbt upp stela muskler helt utan smärta. kroppens mjukdelar blir av med stagnationer och kan börja reparera sig!
Behandlingsområden: Djupgående massage, celluliter, fettreducering, striae/ärr, slapp hud (mage, armar, haka), ytliga kärl på ben, lymfdränage, rump/bröstlyft, konvalescens av muskelskador.

 

Lymfmassage

60 min 750 kr o 90 min 1025 kr!

Lymfsystemet är kroppens avfallstransport från vävnaderna och kroppens mjukdelar, det är därav en viktig del av immunsystemet.

Lymfsystemets viktigaste uppgifter är att bekämpa infektioner, att forsla bort skadade och främmande celler. Forsla bort det, så kroppen kan fungera på bästa sätt! Ett trögt lymfsystemet kan orsaka irritation av vävnader och en inflammatorisk reaktion! Immunförsvaret blir försvagat och man blir mer mottaglig för sjukdomar!

 

 

Ansiktsmassage

Behandlingsmeny

Klassisk massage 30 min 400 kr / 60 min 750 kr

En djupgående behandling som används vid stela muskler, smärta, rörelseinskränkning. Effekter vid muskeltöjning blir att rörelseomfattningen ökar och spänningar släpper.

Avslappningsmassage 60 min 750 kr / 90 min 1025kr:
En lugn och mjuk behandling med betoning på avslappning. En olja som passar just dig och dina behov väljer vi ut tillsammans. Aromamassage är avstressande och minskar trötthet i kroppen. I den 80 min långa behandlingen ingår ansikts- och skalpmassage.

Koppningsmassage 30 min 400 kr / 60 min 750 kr

En immunförsvarsstärkande bindvävsmassage som är utrensande. En läkande verkan uppstår där koppan satts. Bra att behandla är muskelknutor, ärr, celluliter, hård bindväv. Allmän utrensning. I ansikte för ökad cirkulation.

Nbe - Nannic beautyfying energy 60/90 min 850kr / 1125kr
En djupgående massage som är väldigt behaglig och gynnsam för kroppens hela metabolism! Ökar energi och syreupptaget i cellerna!
Ökar blodcirkulationen i musklerna! Reducerar mjölksyra och slaggprodukter och stimulerar collagenproduktionen! Ökar lymfcirkulationen!
Behandlingsområden: djupgående massage, celluliter, striae/ärr, fettreducering, slapp hud (mage, armar, ben, haka), lymfdränage, rumplyft, konvalescens vid muskelskador!

Zonterapi/Reflexiologi 60 min 750 kr

En behandling som sätter igång kroppens självläkningssystem. Genom att massera och trycka på och under fötterna löser man blockeringar och energin kan åter flöda. Bra vid energibrist, sömnproblem, matsmältningsproblem, återkommande infektioner.

Lymfmassage 60 min 750 kr o 90 min 1025 kr!

Lymfsystemet är kroppens avfallstransport från vävnaderna och kroppens mjukdelar, det är därav en viktig del av immunsystemet.

Skalp & ansiktsmassage 30 min 499 kr

Skapar avspänning och cirkulation. Bra vid spänningshuvudvärk och sömnproblem.

 

En mineralrik saltskrubb går att göra som tillägg i behandlingarna. 100 kr

Jag använder ett salt från Himalaya tillsammans med läkande och lugnande lavendelolja. Saltet som är mycket mineralrikt är bra för huden samt välgörande för trötta muskler och leder.

Det går utmärkt att kombinera behandlingarna med varandra. T.ex.

Skalp & ansikte / fot 60 min 750 kr

Massage/zonterapi 60 min 750 kr

Massage/ koppning 60 min 750 kr

 

Kurpris
Vid 5 behandlingar lämnas 10%, och vid 10 behandlingar 15%!
En kur bör göras med 4-8 dagars mellanrum för största effekt.